Over Sab Sem

Welkom! Ik ben Sabrina van Rossum en ben al weer heel wat jaar bezig met mijn passie; honden en mensen. Als puppycoach-coördinator, kynologisch instructeur en trainster ben ik werkzaam geweest bij Martin Gaus geleide- en hulphondenschool. Daarna ben ik me meer gaan verdiepen in voeding voor honden en heb ik de opleiding gedaan tot Voedingsdeskundige voor honden. Na deze opleiding te hebben afgerond ben ik gestart als zelfstandige met:

Sab Sem Voeding & Training

Het geven van voedings- en trainingsadviezen zijn naast het geven van workshops, lezingen en lesgeven mijn hoofdtaken.

Naast voedingsdeskundige voor honden, kynologisch instructeur, – trainer en specialist in het trainen van dove honden ben ik ook als trainer en instructeur verbonden aan Stichting Dierentehuis Flevoland en Martin Gaus Hondenschool Lelystad.

Verder ben ik verbonden aan de Martin Gaus Academie en Edupet als docent.

Ook heb ik verschillende mooie samenwerkingen op het gebied van zowel voeding als training en gedrag. Dit zijn onder andere Eduvet Dierenkliniek Lelystad, Hulphonden voor Autisme, Marlia Oosterhof en diverse fokkers.

Daarnaast blijf ik continu na- en bijscholingen volgen. Zowel op het gebied van voeding, en dan nu met name in de orthomoleculaire therapie, als in hondengedrag en training. Zo verdiep ik me met name in agressie en angst bij honden.

Er wordt teveel gesproken over voeding, en te weinig gekeken naar de individuele hond. Ik ben onafhankelijk voedingsdeskundige dus niet merk gebonden. Dit zou mij ook geen goede voedingsdeskundige maken want: Elke hond is uniek! ik ben niet pro-brok, niet pro-vlees, maar pro-hond. Dit geldt ook voor de training en begeleiding die ik aanbied. Geen groepen maar individuele begeleiding waarin de synergie tussen hond en eigenaar centraal staat. De combinatie tussen de kennis van voeding en gedrag maakt dat ik heel vaak snel kan doordringen tot de kern van een probleem. Daarnaast is het doorgeven van kennis d.m.v. workshops/lezingen ook een heel belangrijk onderdeel van mijn werk, op deze manier kunnen we met zijn allen een heleboel hondenlevens mooier maken.”
Sabrina van Rossum